Befejeződött a nyelvi tábor Muzslyán

Muzslya Hírek

A Bánáti Magyar Pedagógusok Egyesülete hatodik alkalommal szervezte meg a német nyelvi tábort Muzslyán, amely keretében öt napon keresztül gyakorolták aktívan német nyelvtudásukat a fiatalok.
Az idén lecsökkentek a támogatások, így főleg helybeli, és környékbeli fiatalok voltak jelen, vidéki diákok közül csak néhányan jöttek el, tehát a nagybecskereki és muzslyai táborozók mellett voltak Tamásfalváról és Tordáról is.
A tábor két szervezője, Koppi Juhász Gabriella és Lóczi Valéria, a Szervó Mihály Általános Iskola német szakos tanárai voltak, akiknek az idén voltak segítőik is, mégpedig régi táborozók, Koppi Júlia és Csonti Krisztina Nóra.
A cél ezúttal is az volt, hogy játékos foglalkozások közepette a fiatalok gyakorolják a német nyelvet, és merjék használni az eddig megtanultakat. A tábor ideje alatt egy félórás műsort állítottak össze, amely tartalmazott néhány jelenetet, valamint szavalatot. Mindezt előadták a vendégeknek, hiszen a záróműsorra eljöttek a szülők, nagyszülők, sőt a Nagybecskereki Németek Egyesületének képviselői is szívesen látogatták meg a rendezvényt. Az egyesület tagjaival, annak munkájával minden tábor idején megismerkedhettek a diákok, ezúttal is az egybegyűlteket Tabacski Edit, a németek egyesületének oszlopos tagja köszöntötte.
A német nyelvi tábort az idén egy ausztriai alapítvány, az Österraichische Landsmannschaft, a Bánáti Pedagógusok Egyesülete, a Szervó Mihály Általános Iskola és a Császárkert Kft. támogatta.
A tábornak – amely ma zárult – az idén is a Szervó Mihály Általános Iskola adott otthont.

Forrás: Vajdaság MA