Az ifjúság ünnepelt Bácsfeketehegyen

Bácsfeketehegy Kiemelt cikk
Bácsfeketehegy település 235 éves idén. Az évforduló alkalmából a helyi Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület tagjai ifjúsági estet szerveztek.

Koncert és kiállítás is várta a helyszínre érkezőket. Bemutatkozott az újonnan alakult Akusztik zenekar, Faragó Papp Boglárka vezetésével. Az együttes tagjai bácsfeketehegyi középiskolások.

Török Emese, énekes, Akusztik zenekar: „Tavaly nyáron a bácsfeketehegyi Magyar Művelődési Egyesület lehetővé tette egy kórus megalakulását. Végül ebből a kórusból lett az Akusztik zenekar, ahol rockballadákat játszunk.”

Az érdeklődők Végső Vivien és Barbara munkáit is megcsodálhatták a kiállításon. A tárlatot a feltörekvő művészek egykori rajztanára, Móricz Lajos nyitotta meg.

Bácsfeketehegyen nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok kulturális nevelésére – mondta Hajvert Lódi Andrea, az egyesület elnöke.

Hajvert Lódi Andrea, elnök, Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület: „Nyitottsággal reagáltak a fiatalok a megkeresésünkre. Szívesen vállalták a bemutatkozási alkalmat. Remélem, hogy lesz folytatása. Tervezünk nagyon sok fiatalos programot.”

Az eseményen többen jutalomban részesültek. A legszebb rajzok, a legízletesebb receptek és a legjobb videó beküldőit díjazták. A résztvevőknek Bácsfeketehegyhez vagy az ott termő meggyhez kapcsolódóan kellett különböző alkotásokat készíteniük.

Forrás: Pannon RTV