Az Etnopolis megnyitotta kapuit

Szabadka Vezércikk

Ma kezdődött el a XVII. Interetno Fesztivál, melyet Szabadka főterén rendeznek meg.

Hat ország kultúrája, régi mesterségek, kirakodóvásár, játszóház, fesztiválklub, gasztro- és bortér várja az érdeklődőket — tessék válogatni!

A Népkör Magyar Művelődési Központ és Szabadka város önkormányzata jóvoltából augusztus 22-étől 26-áig élvezhetik az érdeklődők az idei Interetno Fesztivált, melynek nyitóceremóniájára 23-án kerül sor. Az idei programot egy sajtótájékoztató keretében Bodrogi Béla, a Népkör MMK főtitkára, az Interetno Fesztivál igazgatója, valamint Bodrogi Hajnalka, Rumenyákovity Szilvia és Polyákovity Izabella rendezvényszervezők ismertették. Kiemelték, hogy a műsorok Etnopolisban, vagyis a város főterén, illetve a Népkörben lesznek megtekinthetőek. A fesztiválra Kolumbiából, Oroszországból, Panamából, Mexikóból, Magyarországról és Paraguayból érkezik nyolc táncegyüttes, valamint hat hazai csoport fellépését láthatja a közönség.

Ma Kiskunhalason, 24-én Szenttamáson, 25-én pedig Zentán lesznek Interetno-napok. Szabadka központjában 22-én 20 órától a Kecskemét Táncegyüttes és a Népkör MMK Róna csoportja lép fel, 23-án 20 órakor kezdődik a nyitóceremónia, 24-én 19.30-tól a Dresch Vonós Quartet koncertezik, 20.30-tól a táncpanorámára kerül sor, 25-én 19.30-tól a Heveder zenekar muzsikál, a táncegyüttesek fellépése pedig 20.30-tól lesz megtekinthető. 26-án, a fesztivál utolsó napján, 19 órakor a részvevők felvonulnak a Sportcsarnoktól a főtérig, és 19.30-kor megkezdődik a záróceremónia.

Az idén is megvásárolható az útlevél, mely tartalmazza az idei programot, a táncegyüttesek részletes leírását, kedvezményeket bizonyos vásári termékekre, ötnapos ingyenes belépőt a fesztiválklubba, illetve lehetővé teszi a nyereményjátékban való részvételt is. A fesztiválklub is színesebb az idén, hiszen tematikus estek várják a látogatókat. Karaoke, latin zenei est, álarcosbál és Gatsby-parti zár le egy-egy napot.

A szervezők elmondták, hogy a fesztivál nem jöhetett volna létre a magyarországi és a szerbiai CIOFF támogatása nélkül, a koncertek szakmai partnere pedig a Fonó Budai Zeneház volt.

Forrás: Hét Nap