Az édesanyákat köszöntötték Újbezdánban

Horvátországi Magyar Napló Újbezdán Kiemelt cikk

Az Újbezdáni Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület legkisebbjei május első vasárnapján anyák napi ünnepséggel köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat és dédmamákat a helyi Magyar Ház szabadtéri színpadán megrendezett műsor keretében.

A vasárnap délutáni anyáknapi összejövetelre a kisgyerekek már hetek óta örömmel készültek, a csoportfoglalkozások keretében, sőt azon felül is. Az egyesület kereteiben működő játszóház, gyermektánccsoport és népzeni műhely tagjai versekkel, dalokkal, zenével, színdarabbal, tánccal köszöntötték az édesanyákat.

A műsor elején az egyesület elnökasszonya, Sipos Zsivics Tünde üdvözölte a jelenlevőket. Aki egyben felköszöntötte az anyukákat, nagymamákat, dédmamákat és megköszönte szerető gondoskodásukat. Felvezette a műsorszámokat és megköszönte a felkészítő tanárok Bognár Bernadett és Tomkó Sarolta munkáját is. Külön kiemelte, hogy ezen alkalomból lépnek elősször színpadra az idén megalkult gyermektánccsoport tagjai, ami egy nagyon fontos előrlépés a egyesület életében, hiszen a kis létszámú közösségből a fiatalokat az élet immár el-el szólítja a mindennapi kenyérnek a megkeresésére, s ennek következtében a fiatalabb generációk bevonására nagy hangsúlyt kell fektetni.

A Zenede Népzenei Műhely tagjai ez alkalommal mohácsi vendégszereplőkkel bővültek ki, akikkel közössen adták elő tanárnőjük Tomkó Sarolta által betanított műsorukat. A koprodukció remekül sikerült.

A műsor során valamennyi fellépő vastapsot kapott a színvonalas bemutatókért.

Mivel az ünnepséget megelőző napok során a gyerekek saját kezüleg elkészítették ajándékaikat, üdvözlőlapjaikat, így azokat a gyerkőcök a műsor végén át is adták az ünnepelteknek.

A műsort követően közös társalgásra került sor, egy kis sütemény és üdítő mellett. A gyerekek pedig lecserélve a fellépőruháikat – mindennapi szokásukhoz híven – lejátszották délutáni focimeccsüket a Magyar Ház udvarán.