Az aradi vértanúk napjára emlékeztünk

Horvátországi Magyar Napló Nagygordonya Kiemelt cikk

A bilogorai magyarok október 6-án, pénteken nemzeti gyásznapunk alkalmával, Knézich Károly nagygordonyai mellszobránál koszorúztak.

1 2

Az idei Gazdasági és Kulturális napok keretében került megrendezésre, nemzeti gyásznapunk alkalmával az Aradon kivégzett, Horvátországban, Nagygordonyán született Knézich Károly mellszobrának a megkoszorúzása.

Az emlékművet a Magyar Egyesületek Szövetsége 2014-ben állította Nagygordonyán egy Kárpát-medencei összefogásnak köszönhetően. Az emléktábla ápolását akkor a bilogorai magyar közösség vállalta magára, s rendszeresen meg is emlékeznek a hős tábornokról március 15-én és október 6-án is itt Nagygordonyán, a szülőhelyén.

A település központjában található emlékparkban, a Bjelovár-Bilogora Megyei Magyar Kisebbségi Önkormányzat elnöke, Tóth Sándor és a Grubišno-Polje-i Magyarok Közösségének elnöke, Horvát Pavle és delegációjuk tagjai helyzeték el a megemlékezés virágait és gyújtottak gyertyát az aradi vértanú tábornok mellszobránál, kivégzésének 168. évfordulója alkalmával.

S.ZS.T.