Átadták az Év praxisa díjakat

Emberek

Átadták az Év praxisa a Kárpát-medencében díjakat

A páciensek szavazatai alapján első helyezést ért el Ádám József Gyergyóremetéről (Románia, Erdély) és Száray Eszter Biatorbágyról, második lett Szűcs László Miskolcról és Para János az erdélyi Ilyefalváról, a harmadik helyezett pedig Gabnai Judit Anna Ceglédről és Székely-Szentmiklósi István az erdélyi Szilágycsehből.

Különdíjat vehetett át Varga Sándor József, Erdélyből áttelepült kazincbarcikai háziorvos.

A hatodik alkalommal kiírt pályázat díjátadóján Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében úgy fogalmazott, az elmúlt esztendő tanúbizonyságát adta annak, hogy a kormány kiemelt ágazatrészként foglalkozik a háziorvosokkal és az alapellátással.

Ez az igyekezet jogszabályban is megjelent, utalt a tavaly elfogadott alapellátási törvényre a helyettes államtitkár. Mint mondta, a fő irány, hogy a népegészségügyet és az alapellátást összkapcsolva egy komplex ellátási forma alakuljon ki.

Az Év praxisa a Kárpát-medencében pályázat keretében 110 háziorvosra adtak le érvényes ajánlást. A jelöltek 45 526 szavazatot kaptak, a voksok közül 32 416 volt magyarországi, 13 110 pedig határon túli.