Alapfokon veszített Váta Lóránd

Erdély Emberek

Alapfokon veszített a Transindex ellen Váta Lóránd, a színész fellebbezni fog.

Első fokon elvesztette a Transindex elleni sajtóperét Váta Lóránd. A színművész fellebbezni fog – nyilatkozta a Maszolnak. A kolozsvári törvényszék hétfőn kihirdetett ítéletében alaptalannak nyilvánította és elutasította Váta Lórándnak a portál kiadója és volt főszerkesztője, Kulcsár Árpád elleni keresetét. A színművésznek 6500 lej perköltséget is ki kell fizetnie.

Mint ismert, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja a portálon tavaly megjelent két írás miatt fordult a bírósághoz. Váta Lóránd szerint ezek foltot ejtettek a becsületén, súlyosan sérült a jó hírneve és a magánélete. Ennek nyomán olyan erkölcsi veszteség érte, amelyért anyagi kártérítést – 50 ezer eurót – kért az alperesektől. A Kolozs megyei törvényszéken zajló tárgyalásokról.

Az ítéletben nagy szerepet játszhatott, hogy a per során két tanú eskü alatt azt vallotta: a Transindexen megjelent két írásban foglaltak megfelelnek a valóságnak. Erre utalt az ítélethirdetés után megjelent Facebook-bejegyzésében Kulcsár Árpád is. “Különösen nagy köszönet a két srácnak, akik meg mertek szólalni” – írta a Transindex volt főszerkesztője.  FRISSÍTÉS2: Váta Lóránd a Maszolnak elmondta, megvárják a ítélet indoklását, és ügyvédje fellebbezni fog.