AG Weinberger Vásárhelyen mutatja be lemezét

Marosvásárhely Hírek

AG Weinberger, a romániai Mr. Blues Marosvásárhelyen mutatja be lemezét

AG Weinberger a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban mutatja be új lemezét, a Rebornt március 10-én, vasárnap est nyolctól, közölte az intézmény. AG Weinberger vendégei közreműködésével saját stílusában alkot újra egy nívós zenei univerzumot, amely Lionel Hampton, T-Bone Walker, a Fabulous Thunderbirds, Benny Golson és Charlie Parker repertoárjának darabjait tartalmazza. AG Weinberger az alkotói szabadság szellemében átértelmezi, és zeneileg átszűri saját szerzeményeit, zenéje ugyanazt az érzékenységet és ugyanazt a sugárzó árnyaltságot árasztja, mint a megjelenített zenei univerzum.

A lemezbemutató koncert meghívottai: Hárs Viktor (Magyarország), Ciprian Leu (Románia), Pusztai Csaba (Magyarország), Szabó Zsolt (Románia).

A kritikusok által „romániai Mr. Blues”-nak tartott, és a legendás B. B. King által „az egyik  legmagasabb rangú karizmatikus gitáros”-nak nevezett AG Weinberger az egyetlen blues és jazz előadó Romániában, akit 7 kategóriában jelöltek Grammy Díjra, és akit 2011-ben a Kulturális Érdemrend Lovagi fokozatával tüntettek ki. A koncertre érvényesek a Bernády György mecénásbérletek. Jegyek válthatók a színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (keddtől péntekig 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a színházban működő jegypénztárban (keddtől péntekig 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865) valamint online.