A Vásárhelyi Forgatag programjából

Marosvásárhely Kiemelt cikk

Kóstoló a Vásárhelyi Forgatag programjából

A tavalyinál több napig és több helyszínen zajlik augusztus 18. és 27. között a Vásárhelyi Forgatag, amelynek új rendezvényei is lesznek – számoltak be a szervezők a szerdai sajtótájékoztatón, kiemelve néhány programot abból a több százból, amely ezután kerül fel a rendezvénysorozat honlapjára.

Azt, hogy pontosan hány rendezvény lesz hány helyszínen még a szervezők sem tudták megmondani, ugyanis most áll össze a program, a zöme már felkerült a világhálóra, de még nem mindent szögeztek le pontosan – válaszolta újságírói kérdésre Portik Vilmos szervező. A szerdai sajtótájékoztatón Portik mellett jelen volt Soós Zoltán, a Szféra Kortárs Művészetek tere részéről Fülöp Tímea programmenedzser, a Bolyai Olimpia – Sportnap új kezdeményezésről Szatmári Zsolt,  a Bolyai Kollégium Alapítvány képviselője beszélt, illetve jelen volt Tompa Gábor, a zalaegerszegi Kvártélyház Színház igazgatója is, aki a szervezők csapatát erősíti, mint a Zalaegerszegi Napok rendezvénysorozat egyik tapasztalt programfelelőse.

Egymást erősítik a fesztiválok

Tompa már az első Forgatagot is érdeklődéssel figyelte onnan Zalaegerszegről, a második szervezésébe már bekapcsolódott, most edig személyesen is jelen van, hogy támogassa a vásárhelyieket. A kapcsolat a forgatagosokkal a két város közötti testvértelepülési kapcsolatnak köszönhetően jött létre – mondta, mindkét szervezői gárdának van mit tanulnia egymástól, ő például Marosvásárhelyen a kommunikációt, a sajtóval való együttműködést tartja példaértékűnek.

Mivel már a tavaly is túl sok volt a program, a rendezvények egymással párhuzamosan folytak, az idén a Szféra szervezői úgy vélték, egy héttel korábban nyitják meg az Aranykakas kapuit. Ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az eddigi négy nap helyett kilenc napig forgatagozhatnak itt a vásárhelyiek, illetve azok, akik a városba látogatnak erre az alkalomra. Tompa Gábor szerint ugyanis ez a rendezvénysorozat már nem csak a vásárhelyieknek szól, hanem túlmutatva a város és megye határain a távolban élőket is megszólítja. Fesztiválturizmusról beszélt a zalaegereszegi szakember, arról, hogy egyik fesztivál miképpen erősíti a másikat, hogyan vonzza a fiatalokat egyik helyszínről a másikra.

Forrás: maszol.ro