A kisbabáké volt a főszerep a Népkörben

Szabadka Kiemelt cikk

Ismét a kisbabás családoknak szervezett programot a Népkör Magyar Művelődési Központ Aranykapu játszóháza Szabadkán. A Kerekítő mondókás mókára 3 éves korig várják a gyerekeket.

Buborékok, énekek, mondókák – ismét Kerekítő foglalkozásnak adott otthont a Népkör Aranykapu Játszóháza.

Szabadi Anikó: „- Nagyon jó hangulatúak ezek a programok és ő nagyon szereti ezeket a zenés, mondókás programokat, és akkor én úgy gondoltam, hogy amikor csak lehetőségünk adódik, akkor elhozom őt ide, hogy kicsit barátkozzon a gyerekekkel.
– Milyen egyéb programokra szoktatok ellátogatni?
– Minden, amit a Kerekítő csoport szokott csinálni, ide szoktunk jönni, az Interetno fesztiválon is voltunk, és a gyerekeknek nagyon jó programjuk volt.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A játszóházban Muzslai Tünde képzett Kerekítő-foglalkozásvezető szórakoztatja, tanítja a gyerekeket.

Rumenyákovity Szilvia, rendezvényszervező, Népkör MMK, Szabadka: „A foglalkozásvezető különböző játékokkal, ölbéli játékokkal, mondókákkal játszik együtt a gyermekkel és a szülőkkel. A lényeg az, hogy a gyermek eközben tanul is, szocializálódik, kommunikál a többiekkel, és természetesen ez egy kikapcsolódás is, főleg a kisbabás szülőknek, akiknek itt az őszi időszakban nagyon nehéz találni kikapcsolódási lehetőséget, barátkozási lehetőséget más szülőkkel, gyermekekkel.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A 0-3 éves korú gyerekeknek rendszeresen szerveznek majd programokat.

Forrás: Pannon RTV