A kárpátaljai kuratórium döntést hozott

Ungvár Pályázati eredmények

Ismét összeült az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány kuratóriuma, hogy az egyéni mezőgazdasági vállalkozók újabb pályázati körével kapcsolatosan javaslatot tegyen. Döntésüket még jóvá kell hagynia a budapesti irányító testületi ülésnek – tájékoztatta lapunkat Berki Marianna, az Egán Ede Alapítvány igazgatója.

A kuratórium tagjai 1471 olyan pályázatot vizsgáltak meg, amelyek benyújtói első alkalommal fordultak az Alapítványhoz. Ezek területi bontásban a következő járásokból érkeztek be: Beregszászi – 414; Huszti – 19; Munkácsi – 122; Nagyszőlősi – 583; Técsői – 6; Ungvári – 327.

Üveg- és fóliaházak telepítéséhez szükséges eszközök beszerzése alkategóriában ezúttal 260-an pályáztak, 172 pályázatot támogatott, 88-at pedig elutasított a kuratórium.

A Kertészeti technológiai fejlesztéshez, szántóföldi és erdőgazdálkodáshoz szükséges, valamint ültetvénytelepítési és talajjavítási eszközök beszerzése alkategóriában 1137-en pályáztak, közülük 1032 gazda pályázatát támogatásra alkalmasnak, 105-ét elutasítandónak ítélték.

A Méhészet létrehozásához és fejlesztéséhez szükséges eszközök beszerzése című alkategóriában mindössze 28-an pályáztak, közülük egyet elutasított a kuratórium.

Állattartó telepek fejlesztéséhez szükséges eszközök beszerzésére 31 egyéni vállalkozó, farmergazda pályázott, közülük 26 terveit támogathatónak ítélte a szakmai grémium.

Végezetül Mezőgazdasági termékek elsődleges feldolgozásának eszközeire 15 pályázat futott be, ezek közül 11-et támogatott a kárpátaljai kuratórium.

Berki Marianna hangsúlyozta, hogy a kuratórium ezúttal is objektíven, a pontozók és a helyszíni ellenőrök döntése alapján hozta meg a döntését, amelyet újra megvitat és elfogad a magyarországi irányító testület. A végleges döntések megszületését követően az Alapítvány azonnal közzéteszi a nyertes pályázók listáját.

Forrás: http://karpataljalap.net