A Határtalanul! program Nagybecskereken

Nagybecskerek Hírek

A nagybecskereki Nikola Tesla Elektrotechnikai és Építészeti Középiskolában csütörtökön két anyaországi középiskola kirándulóit fogadták, akik a Határtalanul! program keretében utaztak, kirándultak, és egyik állomásuk éppen Nagybecskerek volt, hiszen a partneriskola szerepét töltötte be a Bega menti tanintézmény.

Szervó Mária, iskolaigazgató elmondta, hogy először vettek részt ebben a projektumban, és tavaly két középiskolával írtak alá partneri szerződést, a váci Király Endre Szakgimnáziummal, valamint a polgári BSZC József Attila Gimnázium és Szakképző Iskolával, és véletlenszerűen éppen ma érkeztek Nagybecskerekre a váci és a polgári diákok is. A házigazdák nevében elsőként az igazgatónő köszöntötte a vendégeket, majd egy alkalmi kis műsort is készítettek, egy verset adott elő Márton Leonárd, és egy dalt énekelt Gúth Emília, utána társalgás következett, majd bemutatták az iskolát, illetve egy mintaórán is részt vettek a magyarországi diákok, a további program részeként pedig minden nevezetességet, látnivalót bemutattak a nagybecskerekiek.

A váci diákok negyvenen, a polgári tanulók pedig húszan vettek részt a négynapos kiránduláson, amely keretében más-más látnivalókkal ismerkedtek. A nagybecskereki diákok, mintegy 40-en a hétvégén töltöttek négy felejthetetlen napot az anyaországban, jártak Vácon is. A következő csoport – kevesebb létszámmal – május végén látogat Magyarországra, Polgárt is érintve.

A Magyarországról érkezett diákok közül a váciak Székelykevén, a polgáriak pedig Tóthfaluban voltak elszállásolva.

Kónya-Kovács Otília

Szervó Mária igazgatónő köszöntője (Fotó: Kónya-Kovács Otília)

A vendégdiákok Vácról (Fotó: Kónya-Kovács Otília)

Csoportkép: a nagybecskereki és polgári diákok együtt (Fotó: Kónya-Kovács Otília)

Forrás: VajdaságMA