A civil szervezetek jó munkát végeznek

MTI Vezércikk

A több mint hatvanezer magyar civil szervezet jelentős munkát végez a legkülönbözőbb területeken és sokat segít a kormánynak a munkájában – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön.

Soltész Miklós annak kapcsán nyilatkozott, hogy két nagy nemzetközi rendezvény is kezdődött csütörtökön civil szervezetek rendezésében, kormányzati támogatással. Az Országos Cisztás Fibrózis Egyesület 12 ország részvételével háromnapos konferenciát rendez a betegségről. Az államtitkár elmondta, Magyarország az elmúlt években a cisztás fibrózis kezelését és technikai eszközeit tekintve is elérte az európai színvonalat, az érintettek túlélési lehetőségei pedig egyre jobbak. A konferencián a Nyugat-Európából kapott tudást szeretné átadni Magyarország a részt vevő kelet-európai és balkáni országoknak.

A Nem Adom Fel Alapítvány a fogyatékossággal élő előadóművészek nemzetközi találkozóját tartja a következő napokban. Soltész Miklós ezzel kapcsolatban kiemelte, az alapítvány az elmúlt években sokat segített a kormány azon törekvésének megvalósulásában, hogy a fogyatékossággal élők élethelyzete, megítélése javuljon és jobban odafigyeljenek rájuk. A szervezet szeretné bebizonyítani, hogy fogyatékossággal is lehet teljes emberi életet élni. Ezt az üzenetet hordozza az Integrált Zenekarok Nemzetközi Fesztiválja is – tette hozzá.

MTI