Társadalmi Kezdeményezések Bajnoksága

Kiemelt cikk

A Társadalmi Kezdeményezések Bajnoksága Európa legjobb társadalmi vállalkozóit díjazza. A minden évben más országba szervezett versenyt 2018-ban Dániában, Koppenhágában rendezik. A kezdeményezéseknek a munkanélküliség kezelését, hátrányos helyzetű közösségek segítését és az oktatáshoz való hozzáférést kell célozniuk új technológiákkal, új rendszerekkel és új folyamatokkal.

Minden kezdeményezés elindulhat az Általános és a Speciális Kategóriában egyaránt, az első és a második helyezettek pedig sorrendben 50.000 és 20.000 eurós jutalomban részesülnek majd. 2018-ban a Speciális Kategória díjait olyan kezdeményezéseknek szánják, amelyek a fenntartható fejlődést célozzák különös tekintettel a körkörös gazdaságra. A kezdeményezések emellett számos mentorálást és egy helyet is nyerhetnek az IRIS inkubátornál (Incubadora Regional de Inovação Social). A győztesekről az akadémiai és üzleti világból érkező zsűri dönt majd.

A bajnokság két körből áll. A főleg az EIB csoport szakértőiből álló bizottság 15 döntőst választ ki. A döntősök részt vehetnek egy táborban, ahol megkapják a szükséges segítséget kezdeményezésük fejlesztéséhez. A döntőben a versenyzők bemutatják és a zsűri előtt megvédik társadalmi kezdeményezésüket.

A következő Társadalmi Kezdeményezések Bajnokságára 2018 februárjában induló projekteket várnak.

További részletek:
https://institute.eib.org/whatwedo/social-2/social-innovation-tournament-2/

 

Forrás: