Magyar induló megírása

Kiemelt cikk

INDULÓ PÁLYÁZAT

A PÁLYÁZAT CÉLJA A HONVÉDELEM ÜGYÉT HITELESEN NÉPSZERŰSÍTŐ VALAMINT A KATONAI HAGYOMÁNYŐRZŐ TEVÉKENYSÉGET TÁMOGATÓ ZENEMŰ – INDULÓ LÉTREJÖTTÉNEK ELŐSEGÍTÉSE.

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár pályázatot hirdet új magyar induló megírására hazai és határon túli magyar zeneszerzők számára. Azok jelentkezését várjuk, akik konkrét zenei elképzeléssel rendelkeznek a nagy múltú budapesti katonai alakulat hagyományos díszmenet indulójának zenei megjelenítésére. A nyertes pályamű bemutatásra kerül a Magyar Honvédség Központi Zenekar tolmácsolásában egy gálahangverseny keretében.

Pályázati cél megvalósításának időtartama: 2017. november 30. – 2017.december 30.

Pályázatot benyújtani postai úton lehet az alakulat címére: Magyar Honvédség Budapest Helyőrség Dandár 1885 Budapest, Pf. 25.

Beérkezési határidő: 2017. november 30. 24:00 óra.

A küldeményen kérjük feltüntetni a pályázati kódot: MHBHD-SZURMAY INDULÓ

A pályázatra a jelentkezés a kiírásnak megfelelően regisztráció köteles. A regisztrációs adatlapot a e-mail címre kérjük visszaküldeni. A regisztrációs lap és a pályázati kiírás dokumentumai letölthető a fricsay.hu honlapról.

Nevezési díj nincs.

Díjazás: I. díj 200. ezer forint, II. díj – 150. ezer forint, III. díj 100. ezer forint.

A pályázat zenei részét az alábbi formában kell benyújtani postai úton a katonai alakulat posta címére: /Magyar Honvédség Budapest Helyőrség Dandár – 1885 Budapest, Pf. 25./

  • számítógépes kottagrafikai programmal készített partitúra vagy vezénylő szólam

/Finale vagy Sibelius/ 4 példányban,

  • CD-n rögzített hangfelvétel (mp3 vagy mp4 formátumban) – 5 példányban

Pályázati koordinátor: Sárosi Péter százados, zenekarvezető – Telefon: +36/20 533-5671

A beérkező pályaműveket az alábbi szakmai bizottság bírálja el:

Baráth Ernő ezredes, dandárparancsnok, Csizmadia Zsolt ezredes MH Főkarmester, Dohos László Liszt-díjas nyá. főkarmester, Szabó Ferenc művésztanár, karmester Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség Elnöke, Kovács Tibor alezredes, Karmester.

A pályázatok elbírálása legkésőbb a benyújtási határidőt követő 30 napon belül történik. A döntésről a pályázók a döntést követő legkésőbb 15 napon belül a megadott e-mail címre értesítést kapnak.

Az elbírálás szempontjai: a mű kidolgozottsága, művészi szakmai színvonala, hangszerelése, eredetisége. A zsűri fenntartja a jogot, hogy akár több művet is díjazzon a bemutatás lehetőségével. A zsűri fenntartja a jogot, hogy ne hirdessen első helyezettet, amennyiben nem érkezik a pályázatra megfelelő színvonalú pályamű.

A döntés és az eredmény a honvédelem.hu és a Fricsay.hu honlapon is közzétételre kerül.