1989-es csíkszeredai hősre emlékeztek

Csíkszereda Kiemelt cikk

Müller Lászlóra, az 1989-es forradalom csíkszeredai hősére emlékeztek

Csíkszereda hősi halált halt, fiatal katonájára, Müller Antal Lászlóra emlékeztek pénteken a Szentlélek utcai temetőben. A 1989-es forradalom áldozatának sírjánál családtagjai, hozzátartozói, a városvezetés és a katonaság rótta le kegyeletét.

Az alig 18 éves, Brassóban elesett katonára ortodox és római katolikus szertartáson emlékeztek meg, utóbbit Şcheianu Ciprian-Iosif, a Szent Kereszt Plébánia segédlelkésze tartotta meg. A szertartást követően Müller László sírjára a csíkszeredai városvezetés, a helyi RMDSZ szervezet, az erdőalji hegyivadász-alakulat, valamint a Hargita Megyei Prefektúra helyeztek koszorúkat.

Müller Antal László 1971-ben született Csíkszeredában, a jelenleg nevét viselő utcában lakott. Sorkatonának 1989 őszén vonult be, azonban a forradalom idején, december 23-ra virradóra Brassóban érte a gyilkos golyó. Halála után alhadnaggyá léptették elő és a forradalom hősi halottjának nyilvánították.

(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/aktualis/muller-laszlora-az-1989-es-forradalom-csikszeredai-hosere-emlekeztek)