150 játékhelyszín a Mosolytengeren

Zenta, Népkert Kiemelt cikk

Százötven játékhelyszín várta a gyerekeket a Mosolytenger Gyermekfesztiválon ma délután, a zentai Népkertben. A rendezvényre Vajdaság szinte minden részéről érkeztek látogatók.

Nagy lelkesedéssel próbálták ki a különféle középkori játékokat a gyerekek a VII. Mosolytengeren. Trambulinok, légvárak, különféle ügyességi és logikai, valamint táblás játékok és kézműves foglalkozások is várták a legkisebbeket, de volt óriáslabda, labirintus, lovaglás, arcfestés, lufihajtogatás és sok egyéb program is. Szabó Kornél: „Voltam ugrálni zsákban anyával, még voltam kardozni, arcot festeni és labirintusban.”

A gyermekek igyekeztek sokféle játékot kipróbálni, annak érdekében, hogy minél több fabatkát szerezzenek. A Bábjáték-automata pedig ezúttal is óriási népszerűségnek örvendett a gyermekek körében. Bodnár Zoltán, színész, Kolibri Bábszínház: „Megnyomnak egy gombot, PIN-kódot, a szerencsekerék, a főmenü elindul, és ahhoz, hogy nyerjenek, tenniük is kell valamit, mégpedig jelen esetben rajzolniuk kell az automatának.”

Az idei rendezvény egyik újdonsága, a DIOO volt, azaz a Digitális OkosJáték Óvodásoknak. Konkolyi Sándor, fejlesztő, DIOO: „Ez egy olyan digitális oktatást, írástudást fejlesztő rendszer, ami kifejezetten óvodásoknak készült, készség-képességfejlesztő játékok tömkelege. Mindenekelőtt abban segíti a gyereket, hogy az iskolaérettségnek, iskolaalkalmasságnak megfeleljen.”

A szervezők szerint a rendezvény jelentősége messze túlmutat önmagán. Zsoldos Ferenc, elnök, Ci-Fi Civil Központ: „A Mosolytengeren annak idején az a kislány nagyon jól kitalálta, tengernyi mosoly van, mindenki jól érzi magát, ez a lényege neki, hogy érezzük azt is, hogy van bennünk, van élet, lendület, energia, vidámság.”

A szervezők a jövőben is szeretnék évről évre megrendezni a Mosolytenger Gyermekfesztivált, abban bízva, hogy ezentúl is töretlen népszerűségnek örvend majd a látogatók körében.

 

Forrás: PannonRTV

 

mosolytenger01

mosolytenger03

mosolytenger04

mosolytenger02

mosolytenger05

mosolytenger10

mosolytenger09

mosolytenger08

mosolytenger07

mosolytenger06