Ifjúsági szervezetek szövetsége Topolyán

Topolya Vezércikk
A szervezetek vezetői ma délelőtt ünnepélyes keretek között írták alá az erről szóló megállapodást és alapító szabályzatot.

Bajsán hamarosan összefognak a helyi fiatalok, és egy munkaakció során megtisztítják majd a Pannónia felé vezető utat, a jövőben pedig még több hasonló jellegű akciót szeretnének lebonyolítani, immár másokkal közösen. Az ifjúsági szervezetek összefogásától azt várják, hogy közös erővel a jövőben fellendíthetik az ifjúsági életet a Topolya-környéki településeken.

Tajkman Dávid, a Bajsai Ifjúsági Klub elnöke: “Bajsán összesen még alakuló félben vagyunk, öt-hat tag van mindössze, de várjuk a további jelentkezőket.”

A topolyai, a gunarasi, a bajsai, a zentagunarasi és az újonnan megalakult topolyai Rákóczi Szövetség vezetői írták alá a Topolya Község Ifjúsági Szövetségének megalapításáról szóló egyezményt és az alapító szabályzatot. A most létrejött szervezet így jelenleg több mint 100 aktív tagot számlál.

Kovács Viktor, Topolya Község Ifjúsági Szövetségének koordinátora: “Az általános célja előadások, tanfolyamok szervezése, a fiatalság segítése a közéletben, az önfoglalkoztatás, a vállalkozóvá válás segítése, valamint az ifjúsági szövetségek és azok tagjainak motiválása arra, hogy szorosabban együttműködjenek.”

A járvány a szervezet működését ugyan hátráltatja, de amint kedvezőbbre fordul a helyzet, az alapítók egy olyan tanácskozást szeretnének megrendezni, amely a vállalkozni vágyó fiatalokat szólítaná meg, és azok számára nyújtana hasznos tudnivalókat – tette hozzá a koordinátor.

Forrás: Pannon RTV