Újbezdáni Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület

Horvátország, Újbezdán Kultúra, információ, kommunikáció | Egyéb tevékenység | Ifjúsági

A szervezet alapadatai

Újbezdáni Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület
Udruga mladeži za njegovanje običaja Mađara Novi Bezdan
Egyesület
89252057610
2003

Székhely

Horvátország
31322
Újbezdán
Kossuth Lajos 4

A szervezet célja

Kultúra, információ, kommunikáció
Egyéb tevékenység
Ifjúsági
Az Újbezdáni Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület 2008-tól működik aktívan. Azzal a céllal alakult, hogy az anyanyelv, a magyar kultúra megőrzése és a hagyományok ápolása a fiatalok nemzeti öntudatra való nevelése szervezett formában is létezzen a településen, egyben hogy hasznos szabadidőtöltést biztosítson az újbezdáni gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek. Tagságába jelenleg közel kilencven felnőtt tagot számlál és közel negyven csoporttaggal, foglalkozik. Az egyesület kereteiben több szakcsoport működik: játszóház, gyermek- és ifjúsági tánccsoport, népzenei műhely és gyermek népdalszakkör, és hagyományőrző csoport. Az egyesület alkalmi szakcsoportja az irodalmi csoport, nemzeti ünnepek, alkalmából készülnek alkalmi műsorral az egyesület rendezvényeihez csatlakozva.
Az egyesület rendezvényei között állandó jelleggel kerülnek megtartásra a játszóházas farsang, a nőnap, a húsvétváró napok, a falunap és a karácsonyváró napok. Ezeken kívül a hagyományőrzés céljával ápolják a fiatalok egyre szervezettebb formában a húsvét hétfői locsolást, a májusfaállítást és kitáncolást, valamint a regölést. Egyre több alkalommal szerveznek mozi előadásokat és volt példa már kirándulások szervezésre is.
Tevékenységét a Magyar Egyesületek szövetsége jóvoltából az újbezdáni Magyar Házban folytatja, amely 2014-ben szintén a MESZ-nek köszönhetően, a település fennállásának 150. évfordulója alkalmából egy tájházzal bővült.

Kapcsolattartási adatok

Sipos Zsivics Tünde, elnök asszony
Košuta Lajoša 4, 31322 Novi Bezdan
+385-99-226-88-30
Amennyiben továbbiakban nem szeretné, hogy szervezete adatait honlapunkon feltüntessük írjon az emailcímre.

Hasonló civil szervezetek

Vajdasági Ifjúsági Fórum - VIFÓ

Szerbia, SzabadkaA Vajdasági Ifjúsági Fórum célja a vajdasági magyar fiatalok identitásának megőrzése, közéletbe való bevonásuk, hétköznapi és kulturális életük fellendítése, érdekeik széleskörű képviselete, valamint egy összetartó közösség építése és ápolása. Fő profilunk a rendezvényszervezés és a nem formális oktatás, azaz olyan gyakorlati és elméleti tudás átadása, amely a magán- és szakmai életben is egyaránt alkalmazható. Szervezői és szakcsoportjaink folyamatosan törekednek az innovációra. A VIFÓ 1996-os fennállása óta az egyik legnagyobb és legjelentősebb vajdasági magyar ifjúsági szervezetté vált. Legnagyobb rendezvényünk a 2002 óta létező Vajdasági Szabadegyetem. Fontosnak tartjuk, a fiatalok olyan szintű civil képzését, amely lehetővé teszi a könnyebb szakmai érvényesülést, valamint az ifjúsági önszerveződések megindítását és támogatását.Vajdasági Ifjúsági Fórum - VIF...

Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület

Magyarország, BudapestHáló Közösségfejlesztő Katolik...

Légy aktív

Szeretnél másokon segíteni vagy egy jó ügy érdekében cselekedni? Mi segítünk neked megtalálni a legideálisabb civil szervezetet.

csatlakozom

Magyar Ifjúsági Demokrata Szövetség – Bors

Románia, Borş / BorsKülönböző programok szervezése fiatalok számára.Magyar Ifjúsági Demokrata Szöv...