Pélmonostor Magyar Kultúregyesület

Horvátország, Pélmonostor (Beli Manastir) Kultúra, információ, kommunikáció | Nemzetközi tevékenység | Egyéb tevékenység | Ifjúsági

A szervezet alapadatai

Pélmonostor Magyar Kultúregyesület
Mađarska kulturna udruga Pelmonostor
Egyesület
1997

Székhely

Horvátország
31300
Pélmonostor (Beli Manastir)
Augusta Cesarca 16.

A szervezet célja

Kultúra, információ, kommunikáció
Nemzetközi tevékenység
Egyéb tevékenység
Ifjúsági
A Pélmonostor Magyar Kultúregyesület 1997-ben alakult. Célja a helybéli magyarság megszervezése, Pélmonostor város kulturális örökségének, valamint a Drávaszög népszokásainak és hagyományainak ápolása és megőrzése. Az egyesület keretein belül működik egy asszonykórus, gyermek- és ifjúsági tánccsoport, hagyományőrző csoport, továbbá a legkisebbek örömére játszóház. Mind közül a legsikeresebb minden bizonnyal a Talicska Néptáncegyüttes, amely fennállása óta fellépet már Ausztriában, Szlovákiában, Romániában, Magyarországon, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Ukrajnában, Macedóniában, Montenegróban, Lengyelországban, valamint Szerbiában és számos hazai rendezvényen. Értelmi szerzői voltak a horvátországi magyar táncház mozgalom való megszervezésének.
Az év folyamán számos rendezvény szervezői az évet szokásukhoz híven a hagyományos disznótorral kezdik, ezt követi az Évadnyitó koncert, majd a Pünkösdi Kórusszemle, nyár végén a Csirkepaprikásfőző verseny, a Nemzetközi Néptáncszemle, az 56-os megemlékezés, de ezen kívül még számos rendezvény szervezői és társszervezői. Ezek a tevékenységek mind a székházukban folynak, amit Pélmonostoron mindenki Magyar Háznak nevez. Tevékenysége nyomán számos intézménnyel és egyesülettel működik együtt Kárpát- medence szerte.

Mađarska kulturna udruga Pelmonostor
Agusta Cesarca 16., 31 300 Beli Manastir
Elnök: Ágh Izabella
Tel/fax: 00385-31 702-050
e-mail: pelmonostor@os.htnet.hr

Kapcsolattartási adatok

Ágh Izabella
Agusta Cesarca 16., 31300 Beli Manastir
+385/31 702 050
Amennyiben továbbiakban nem szeretné, hogy szervezete adatait honlapunkon feltüntessük írjon az emailcímre.

Hasonló civil szervezetek

Vajdasági Ifjúsági Fórum - VIFÓ

Szerbia, SzabadkaA Vajdasági Ifjúsági Fórum célja a vajdasági magyar fiatalok identitásának megőrzése, közéletbe való bevonásuk, hétköznapi és kulturális életük fellendítése, érdekeik széleskörű képviselete, valamint egy összetartó közösség építése és ápolása. Fő profilunk a rendezvényszervezés és a nem formális oktatás, azaz olyan gyakorlati és elméleti tudás átadása, amely a magán- és szakmai életben is egyaránt alkalmazható. Szervezői és szakcsoportjaink folyamatosan törekednek az innovációra. A VIFÓ 1996-os fennállása óta az egyik legnagyobb és legjelentősebb vajdasági magyar ifjúsági szervezetté vált. Legnagyobb rendezvényünk a 2002 óta létező Vajdasági Szabadegyetem. Fontosnak tartjuk, a fiatalok olyan szintű civil képzését, amely lehetővé teszi a könnyebb szakmai érvényesülést, valamint az ifjúsági önszerveződések megindítását és támogatását.Vajdasági Ifjúsági Fórum - VIF...

Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület

Magyarország, BudapestHáló Közösségfejlesztő Katolik...

Légy aktív

Szeretnél másokon segíteni vagy egy jó ügy érdekében cselekedni? Mi segítünk neked megtalálni a legideálisabb civil szervezetet.

csatlakozom

TISZÁNTÚLI REFORMÁTUS CSALÁDOK EGYESÜLETE

Magyarország, NagykerekiTISZÁNTÚLI REFORMÁTUS CSALÁDOK...