Kelta-Wicca Hagyományőrzők Egyháza

Magyarország, Budapest Vallás

A szervezet alapadatai

Kelta-Wicca Hagyományőrzők Egyháza
Egyesület
18298345-1-41
77.Pk.60193/1998
1998

Székhely

Magyarország
1034
Budapest
Nagyszombat u. 25. 1/52

A szervezet célja

Vallás
A Wicca vallás és a hozzá kapcsolódó különféle mitológiai rendszerek tanulmányozása, rendszerezése. Az ősi angolszász, kelta, és itáliai rítusok hagyományőrzése és az ünnepek gyakorlása. A világban rejlő isteni erő és tudás különböző technikákkal való felébresztése és használatba vétele az emberek és a természet javára.
Célunk az alakuláskor az volt, hogy a Wicca vallás követőinek egyenjogúságot tudjunk biztosítani, segítsük érdekeik érvényesítését, elérhetővé tegyük számukra, hogy csoportosan, az egyház keretein belül is megéljék vallásukat - ezen céloktól azóta sem tértünk el.
A Wicca nem térítő vallás, dogmákat nem tartalmaz - eszmeiségétől minden ilyen jellegű tevékenység távol áll. Alkalmakat biztosítunk azonban azok számára, akik meg szeretnének vallásunkkal ismerkedni - akár csak ismeretszerzés, akár csatlakozás céljából -, hogy megélhessék mindazt, amit ez a vallás adni tud az embereknek. Feladatunknak tartjuk a vallásunk mibenlétéről szóló hiteles tájékoztatást, illetve az (elsősorban hibás, téves forrásokból táplálkozó könyvek és internetes oldalak miatt elterjedt) tévhitek eloszlatását is.

Kapcsolattartási adatok

Szücs Imre
1034 Budapest, Nagyszombat u. 25. 1/52
Amennyiben továbbiakban nem szeretné, hogy szervezete adatait honlapunkon feltüntessük írjon az emailcímre.

Hasonló civil szervezetek

Keresztény Értelmiségi Kör

Szerbia, Szabadka (Subotica)- a keresztény értékek népszerűsítése, bemutatása és megvalósítása; - a polgárok serkentése a keresztény tudat megélésére; - az egyes társadalmi kérdésekkel, - elsősorban az emberi jogokkal, a békével és a toleranciával kapcsolatos keresztény álláspontok kialakítása - a Vajdaság területén levő keresztény közösségek közötti kapcsolatépítés elősegítése; - kapcsolattartás és együttműködés a többi hasonló egyesülettel és más monoteisztikus közösségekkel - az értelmiség és a kereszténység közötti viszonyok újraképezése; kapcsolattartás a hasonló jellegű szervezetekkel Európa-szerte; - a nemzeti és történelmi értékek ápolása; - a polgárok tájékoztatása a hitélettel kapcsolatos eseményekről; - oktatói-nevelői tartalmak biztosítása az értelmiség és más érdeklődők részére.Vallás

"Házas hétvége" Közösség Vajdaság

Szerbia, Zenta (Senta)Vallás

Légy aktív

Szeretnél másokon segíteni vagy egy jó ügy érdekében cselekedni? Mi segítünk neked megtalálni a legideálisabb civil szervezetet.

csatlakozom

Jó Pásztor Keresztény Ifjúsági Szervezet

Szerbia, MagyarkanizsaIfjúság, keresztény értékek terjesztése az ifjúság körében, Ifjúsági hitoktatás, közösségépítés megszervezése. Táborok szervezése.Vallás