Csárdás Magyar Kultúregyesület, Zára

Horvátország, Zadar Kultúra, információ, kommunikáció

A szervezet alapadatai

Csárdás Magyar Kultúregyesület, Zára
Mađarsko kulturno društvo "Čardaš", Zadar
Egyesület
82710590486
2001

Székhely

Horvátország
23000
Zadar
Put Nina 3

A szervezet célja

Kultúra, információ, kommunikáció
Az egyesület 2001-ben alakult. Jelenleg közel hetven tagot számlál. Az egyesület célja ápolni a magyar nyelvet és a hagyományok megőrzése. Évente számos rendezvény szervezője és társszervezője, minden évben részt vesznek a Kulturális Sokszínűség Nemzeti Napja elnevezésű rendezvényen, ahol az egyesület népművészeti és gasztronómiai bemutatót készít. Ez a rendezvényen nagyszámú magyar közönséget is vonz. Ebből az alkalomból minden évben más-más egyesület tánccsoportját hívják meg vendégszerepelni a magyarság tánckultúrájának bemutatása és hirdetése céljából.
Az egyesületet igen aktív éveket tudhat maga mögött. Így az egyesület szervezésében megtartják az egészségnapot, Valentin napi és Nő napi összejöveteleket, részt vesznek a Kulturális Sokszínűség Napi rendvényen, kiállítást is szerveztek, de a koronát a munkájukra a Szent István napi megemlékezés jelentette 2015-ben, amikor Magyarországi vendégeik jóvoltából Szent István kardjának hiteles másolatát mutatták be az egyesület helyiségeiben.

Kapcsolattartási adatok

Dezső Sendi, elnök
Podmorje 8, 23247 Vinjerac
+385/23-27-51-32
Amennyiben továbbiakban nem szeretné, hogy szervezete adatait honlapunkon feltüntessük írjon az emailcímre.

Hasonló civil szervezetek

Cracovia Expressz Magyar-Lengyel Kulturális Alapítvány...

Magyarország, BudapestA Cracovia Expressz Magyar-Lengyel Kulturális Alapítvány kiemelt célja a magyar-lengyel kapcsolatok professzionális igényű megerősítése és hazánk népszerűsítése Lengyelországban, valamint a lengyel kultúra promóciója Magyarországon.Cracovia Expressz Magyar-Lengy...

KALI JAKH Polgári Egyesülés Zenta

Szerbia, Zenta (Senta)KALI JAKH Polgári Egyesülés Ze...

Légy aktív

Szeretnél másokon segíteni vagy egy jó ügy érdekében cselekedni? Mi segítünk neked megtalálni a legideálisabb civil szervezetet.

csatlakozom

Romano Drom Tornyos

Szerbia, Tornyos (Tornjoš)Romano Drom Tornyos...