Bjelovári Magyarok Közössége

Horvátország, Bjelovar Kultúra, információ, kommunikáció

A szervezet alapadatai

Bjelovári Magyarok Közössége
Zajednica Mađara grada Bjelovara
Egyesület
57792568475
2011

Székhely

Horvátország
43000
Bjelovar
Vidikovac 104

A szervezet célja

Kultúra, információ, kommunikáció
A Bjelovári Magyarok Közössége 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy tagságába gyűjtse a Bjelováron és környékén élő magyarságot, lehetőséget nyújtson a magyar nyelv és kultúra, a magyar önazonosságtudat ápolására.
A Közösség rövid időn belül több tevékenységbe is belekezdett. Az egyesület kereteiben jelenleg a Nyuszi játszóház, egy vegyes kar, egy tánccsoport és egy kézimunkaszakkör működik. Az egyesület tagjai számára magyar nyelvtanfolyamot is indított már. Az egyesület tevékenységéhez Bjelovár város biztosít helyiséget, az egyesület működését pedig, a Magyar Egyesületek Szövetsége mellett, a városi vezetés és Bjelovár város magyar kisebbségi képviselője is támogatja.
Az egyesület az idei évben számos rendezvény szervezője volt, így megtartotta a Bjelovári Magyarok Tavaszi Találkozóját és Bjelovár-Bilogora megye gyermekalkotásainak első szemléjét. Az egyesület szakcsoportjai számos vendégszereplésen vettek részt itthon és külföldön egyaránt.

Kapcsolattartási adatok

Farkaš Anita, elnök asszony
Vidikovac 104, 43000 Bjelovar
+385/99-79-93-760
Amennyiben továbbiakban nem szeretné, hogy szervezete adatait honlapunkon feltüntessük írjon az emailcímre.

Hasonló civil szervezetek

Cracovia Expressz Magyar-Lengyel Kulturális Alapítvány...

Magyarország, BudapestA Cracovia Expressz Magyar-Lengyel Kulturális Alapítvány kiemelt célja a magyar-lengyel kapcsolatok professzionális igényű megerősítése és hazánk népszerűsítése Lengyelországban, valamint a lengyel kultúra promóciója Magyarországon.Cracovia Expressz Magyar-Lengy...

KALI JAKH Polgári Egyesülés Zenta

Szerbia, Zenta (Senta)KALI JAKH Polgári Egyesülés Ze...

Légy aktív

Szeretnél másokon segíteni vagy egy jó ügy érdekében cselekedni? Mi segítünk neked megtalálni a legideálisabb civil szervezetet.

csatlakozom

Romano Drom Tornyos

Szerbia, Tornyos (Tornjoš)Romano Drom Tornyos...